Siellä, täällä, kaikkialla

Vastaus Venäjän lapsiasiamiehelle

Tekstin venäjänkielinen versio: http://antonnikolenko.blogspot.fi/2012/10/blog-post.html

 

 Hei Pavel, kuulin että haluaisit julistaa Suomen lapsiperheille vaaralliseksi maaksi ellei maa suostu neuvotteluihin lasten aseman parantamisesta. Tiedätkös Pavel, muutin itse lapsena Venäjältä Suomeen ja heti alkoi elämä tuntua hiukan turvallisemmalta. En haluaisi väittää Suomen olevan maanpäällinen paratiisi, mutta tosiasia kuitenkin on se, ettei Suomella ole yhtään mitään opittavaa Venäjältä lasten aseman parantamisessa.

 Ehdottamiasi neuvotteluja voitaisiin toki käydä. Voisimme aloittaa vaikka Venäjän kahdesta ja puolesta miljoonasta orvosta lapsesta, joista 270 000 ovat orpokodissa. Siis eniten orpoja maailmassa suhteessa lastenlukumäärään ja enemmän orpoja kuin Neuvostoliitossa oli Toisen Maailmansodan jälkeen. Tilastoni ovat nelisen vuotta vanhoja, mutta joka vuosi viisitoista tuhatta orpoa heitetään takaisin kadulle valtion orpokodeista heidän täyttäessä kahdeksantoista vuotta. Heistä kymmenes tekee itsemurhan, 6000 jää kodittomaksi ja 3000 ovat vankilassa kolmen vuoden kuluessa. 60%:sta tytöistä päätyy prostituoiduksi ja 70%:sta pojista tulee rikollisia. Moskovassa tehdyssä kyselyssä 99,9% vastaajista katsoi ettei orvot ja heidän ongelmat kosketa heitä millään tavalla. Voisimme ehkä neuvotella siitä miten sinun kannattaisi tehdä ongelmaa tunnetuksi ja muuttaa ihmisten asennoitumista?

 Tai ehkä voisimme vähän pohtia kumpi maista on lapsiperheille vaarallisempi. Pavel, olet itsekin sanonut, että vuonna 2009 satatuhatta lasta oli uhrina rikoksessa Venäjällä, 2000 heistä oli tapettu. Ylipäätänsä Venäjällä kuolee väkivallan seurauksena 20 ihmistä satatuhatta asukasta kohti, noin 35% enemmän kuin huumesotaa käyvässä Meksikossa. Suomessa oli vuonna 2009 kuollut väkivallan seurauksena vain 110 henkilöä, valtaosa heistä aikuisia. Venäjällä kuolee vuosittain liikenneonnettomuudessa 25,2 ihmistä satatuhatta asukasta kohti. Suomessa on kaksi kertaa enemmän autoja, mutta vastaava luku on vain 6,5.
Venäjällä tehdään vuosittain 41 000 itsemurhaa. Maassa, jossa on maailman kolmanneksi eniten teini-itsemurhia, viisi alle 20-vuotiasta päivässä päättää elämänsä. Lapsikuolleisuus on Venäjällä kolme kertaa suurempaa kuin Suomessa.

 Ja Pavel hei, mikä siinä on, että Venäläiset naiset ovat niin kauhuissaan siitä ajatuksesta, että heidän lapsi joutuisi elämään samassa maassa kuin vanhempansa? Venäjällä on alhaisempi syntyvyys kuin Kiinassa, jossa ihmisiä kielletään hankkimasta yhtä lasta enempää. Venäjä johtaa aborttitilastoja ylivoimaisesti.

 Etkä sinäkään Pavel varmastikaan vastusta huostaanottoja sinänsä? Venäjällä on kuitenkin 74 000 lasta, joiden vanhemmilta on viety oikeus huoltajuuteen. Onko niin, että huostaanotto on "rasistinen, sivistymätön ja aggressiivinen" ainoastaan silloin kun venäläinen lapsi otetaan huostaan ulkomailla? Pavel, pahoin pelkään, että jos keskustelua lasten oikeuksista käydään ehdottamallani linjalla, sinä et ilmesty paikalle. Länsi on kovin ikävä paikka korkealle virkamiehelle Venäjältä. Täällä media tuppaa esittämään kriittisiä näkemyksiä. Ota kaveista mallia ja pysy Venäjällä sen ongelmien parissa.

 Minun täytyy Pavel sanoa, että kun katsoo noita tilastoja, tulee muutama ajatus mieleen. Sinä et taida olla kovin kummoinen lapsiasiamies. Kun sanot Venäjän tarjonneen "Suomen viranomaisille apua ja yhteistyötä lasten oikeuksissa koskevissa kysymyksissä", minun on pakko ihmetellä missä maailmassa oikein elät. Huostaanotot eivät ole Suomessa, kuten missään muuallakaan, ongelmattomia. Täällä huostaanotoissa noudatetaan sellaista periaatetta, että lähtökohtaisesti vanhemmalle annetaan mahdollisuus parantaa tapansa. Tästä syystä on lasten ja vanhempien edun mukaista, ettei huostaanottotapauksen yksityisyyskohdista anneta mitään tietoa julkisuuteen. Tällä periaatteella on myös kaksi huonoa puolta: Ensimmäinen on se, ettei aiheesta saada kovin hyvää julkista keskustelua, kun yksityistapauksia, joihin tiivistyvät järjestelmän ongelmakohdat ei voida käsitellä julkisesti. Toinen ongelma on se, ettei Suomen viranomaisilla ole mitään mahdollisuutta kiistää sinun, Bäckmanin tai venäläisen median esittämiä, usein valheellisia ja tarkoituksenhakuisia, tulkintoja tapahtuneista huostaanotoista.

 Voin sinulle Pavel kertoa yhden jutun jonka olen oppinut suomalaisista niiden kahdenkymmenen vuoden aikana jotka olen täällä elänyt. Heillä on aikamoinen riittämättömyyskompleksi, joka ilmenee absurdisuuteen asti menevänä huolena muiden mielipiteestä suomalaisista. Hyvä puoli tässä kulttuurin erikoispiirteessä on se, että jos jossain päin maailma on jokin asia paremmin, täällä pohditaan loputtomiin voisiko vastaavia käytäntöjä ottaa täälläkin käyttöön. Joten eivät ne suomalaiset viranomaiset ihan piruttaan ja muutoksenvastaisuuttaan kieltäydy neuvottelemasta Venäläisten kanssa jostain lapsiasiasopimuksesta. Kansainväliset suhteet eivät ole niin monimutkaisia kun joku kaverisi Gazpromista on sinulle saattanut kertoa - jokaisen maan kanssa ei tarvitse tehdä erillistä sopimusta joka aiheesta. Maailmassa kun on jo aika hyviä aiheeseen liittyviä sopimuksia, jotka tekin voisitte allekirjoittaa.

Terveisin
Anton
entinen lapsi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

60Suosittele

60 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Johan Lom

Tо же самое на русском языке ,пожалуйста!

Käyttäjän anikolen kuva
Anton Nikolenko

Tässä käytännössä sama teksti venäjäksi: http://antonnikolenko.blogspot.fi/2012/10/blog-pos...

En viitsinyt laittaa tänne kun on kuitenkin Uusi -Suomi-.

Käyttäjän YrjKangas kuva
Yrjö Kangas

Anton, lähettäisitkö tuon venäjänkielisen kirjoituksesi jollekin (tai mieluummin useammille) Venäjän suosituille internet-keskustelupalstoille.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Erittäin vakuuttava, ja todentuntuinen kirjoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä mainos myös kokoomukselle! Tämä blogi meinaan!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Yhtenäisellä Venäjällä ja Kansallisella Kokoomuksella taitaa olla veljeys-sopimus keskenään tehtynä.

En tiedä Venäjän lapsiasiamiehen puoluetaustaa, mutta luulen, että edes lapsiasiamiestä ei valita Putin-hegemonian ulkopuolelta.

Anton Nikolenkon kokoomuslaisuus saattaa olla hyve tässä yhteydessä, kun "veljekset" tapailevat toisiaan.

Hän voi evästää molempien maiden oikeistopuolueiden edustajia tässä lapsiasiassa.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Näin on. Tässä jutussa on "munaa" vaikka sitä ei usein kokkareiden jutuista löydy. Hatunnoston arvoinen kirjoitus minusta.

Martti Kauppila

Hyvä kirjoitus. Se vähän suhteuttaa asioita. Kiitos siitä.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Anton, oletko ehdolla kunnallisvaaleissa?

Kirjoituksesi on melko hyvin summattu kommentti Astahovin, Rimma Salosen ja klovnitrio Bäckman/Hietanen/Molari edesottamuksiin.

Käyttäjän anikolen kuva
Anton Nikolenko

Ymmärrän että näin vaalien alla jokainen vähänkin poliittinen puheenvuoro mielletään mainokseksi, mutta ei, en ole ehdolla :)

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Erittäin hyvä kirjoitus Anton, sydämestäni sanon tämän, kaikki huostaanotot suomessa ei suinkaan ole turhia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

P. Astahov toimii maanmiestensä hyväksi, kuten on luonnollista. Oikeus asiat ratkaiskoon.
Sitä en tiedä, kenen asialla on Bäckman. On kuitenkin hyvä, että kaikista koulukiusatuista, kuten Bäckman, ei ole tullut ulkovaltojen edustajia.

Jyri Terttu

Kyllähän Bäckman ainakin näyttää edustavan Suomessa Venäjää.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Niin mutta kenen valtuuttamana? Ettei vai olisi mr B ihan omin lupineen ruvennut edustajaksi?

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Vau, hyvä Anton ja hyvä tykitys suoraan asian ytimeen. Toivottavasti olet saman tekstin laittanut venäjänkielisenä menemään nettiin :-D

Käyttäjän anikolen kuva
Anton Nikolenko

Olen poistanut kohdan jossa oli virheellistä tietoa aborttien määrästä Venäjällä. Luku 8 aborttia keskivertonaisen elämän aikana perustui väärin muistamaani tilastoon dokumenttielokuvasta Killing Girls. Oikea luku oli se, että 80% naisista tekee elämänsä aikana 2-10 aborttia, keskimäärin 6. Luvut perustuivat vanhoihin tilastoihin, vaikka Venäjällä aborttien lukumäärä on selvästi laskenut. Eli 60-80 luvulla syntyneiden naisten kohdalla luku pitänee melko hyvin paikkansa, mutta se ei ole enää osuva ennuste aborttien määrästä tämän hetken nuorille naisille. Pahoittelen.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

1.10.2012 14:27 Anton Nikolenko. Anton, luenko kirjoituksesi oikein? Voiko missään maassa on noin järkyttävää lukua?

Käyttäjän dobro kuva
Taneli Dobrowolski

Venäjällä on Neuvostoliiton peruina edelleen yksi maailman liberaaleimmista aborttilainsäädännöistä. Vielä vuonna 1990 Neuvostoliitossa tehtiin 113,9 aborttia tuhatta 15-49 –vuotiasta naista kohden. Vuonna 2009 tämä luku oli 34,2.

Suurimmillaan aborttien määrä oli 1960-luvun loppupuolella, jolloin jokaista sataa syntynyttä lasta kohden tehtiin noin 300 aborttia. Vuonna 2009 tämä luku oli 73.

Kirkon vaikutuksen ja kansalaismielipiteen muuttumisen myötä aborttilainsäädäntöön tultaneen lähivuosien aikana tekemään merkittäviä tiukennuksia.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

1.10.2012 16:04 Taneli Dobrowolski. Kiitos, Taneli. Hirveitä ovat luvut vieläkin, mutta nyt jo tajuttavissa olevia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suomessa on vähän yli 5 miljoonaa ihmistä. Lapsista 78 000 on lastensuojelun piirissä. 30 000 on "kartoitettu" vanhempien tietämättä(ODOTTAVAT RISKIRYHMÄNÄ TOIMENPITEITÄ). 20 000 kodin ulkopuolelle "sijoitettuna" Noususuuntainen.Suomessa on asukaslukuun nähden enemmän EUROOPAN IHMISOIKEUS -tuomioistuimelta huomautuksia,tuomioita(aiheettomat huostaanotot), lapsia ja yleensäkin ihmisoikeusasioita koskevissa asioissa jos verrataan Venäjän asukaslukuun.Kaikki ei tule ilmi,mutta ei tule Suomessakaan.Valtio käyttää 700 miljoonaa vuosittain huostabisnekseen, (voi olla alakanttiin). Kunnat saavat valtiolta tukea huostaanottoihin(huostakerroin). Raha ei ole korvamerkittyä ,joten sen kunnat voivat käyttää haluamiinsa tarkoituksiin.Kunnat ovat vähentäneet perheiden muita tukimuotoja ,miksiköhän? Perheiden tukeminen ns. normaaleilla kodinhoitoapu(ammattikunta on lakkautettu päättäjien tahdosta)lastenhoitoapu jne.Apua joka oli myös vanhuksille ja muille tarvitseville kohdillaan.Tukeminen näillä keinoilla on huomattavasti halvempaa,joten..Ulkomaille valuvat rahat,esim.ruotsi(Mehiläinen),englanti.Lastenhuostaaminen on kansainvälistynyttä bisnestä. Vähän tuntuu että tietoa kirjoittajalla ei tosiaan ole kyseisestä toiminnan alasta. Laskua yhteiskunnalle lisää myös seurannaisvaikutukset. Todistettavasti juuri huostaanotetut tekevät eniten itsemurhia ,mukaanlukien omaisten työttömyys,sairaus ynm. vaikutukset mitä huostaanotoilla on perheille,omaisille.Ns.SYRJÄYTYNEITÄ, joka kova muotisana tällä hetkellä.Leimaava vaikutus lapsiin ja nuoriin ,sekä omaisiin. Sosiaaliviranomainen tekee päätöksen huostaamisesta, hänen tuntumansa on useimmiten se, jonka johdosta siihen ryhdytään.Vanhemmilla ei ole oikeuksia tuomion täytäntöönpanon alkaessa.Huostaanotto on AINA traumatisoiva toimenpide sekä lapselle/että nuorelle,koko perheelle.Esim.pakkohuostat,tahdonvastaiset,hoidolliset huostat. Ihmiset eivät ole ainoastaan kohteita ja tapauksia joita säilötään,pois silmistä ja mielestä.Salamyhkäisyys ja vaientaminen näistä toimista, on omituista kun väitetään olevamme avoin maa.On riskaabelia ottaa ylimielinen asenne ihmisiin, kun kuitenkin on kyse OIKEIDEN IHMISTEN TULEVAISUUDESTA.Suomesta muuttaa ihmisiä lastensuojelun takia ja piilotetaan lapsia,lastensuojelun pelosta. Suomi v.2012

Markku Laaksonen

Mitähän haluat sanoa yhteen pötkylään kirjoitetulla viesilläsi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Bravo Anton! Lähetä suoraan Astahoville. Suomalaisia yritetään nyt painostaa...

Tuula Saskia

Totta kai. Ihmettelen kovasti vaisua kommentointia.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Todella asiallinen hyvä kirjoitus, tätä passaa suositella. Jotenkin minua häiritsee, että Astahovits, venäläinen KGB-mies, tulee Suomeen neuvomaan lapsiasioissa.

Suomessakin on sillä saralla paljon tehtävää, mutta on se sentään valovuoden edellä venäläisestä tilanteesta. Kyse on siten vain ja ainoastaan uusita "Mainilan laukauksista", joilla luodaan uhkakuvaa ja halua yrittää saada Suomi polvilleen.

Eiköhän valtiojohdon kannata miettiä, onko kannattanut lahjoittaa Venäjän korruptioon 800 milj. euroa, kuten lähialuerahoituksessa on tehty. Tiedän, tiedän, virallinen ilmoitus on jossain 300 miljoonan korvilla, mutta se onkin puhdistettu luku.

Sotakorvaukset Suomi maksoi hyökkääjävaltiolle. Ne olisivat nyt noin 60 mrd. euroa nykyisen Suomen rasitteeksi laskettuina. Sotien yhteinen taloudellinen rasite olisi lähes 500 mrd. euroa nyt.

Joten Venäjä on melkoinen lahjoitusten saaja. Mitä enemmän sille antaa, sitä enemmän se haluaa.

Hienoa, että kirjoitit tästä lapsiasiasta!

Erkki Penttinen

Veikko olet oikeassa tuossa suomen venäjälle antamasta 800 miljoonan vastikkeettomasta tuesta.Valtaosa tuesta lisääntyi Tarjan toimesta jonka vuoksi hän oli erittäin suosittu vieras Pietarissa.Joka reissulla hän keksi aina uuden aiheen antaa venäläisille vaikkapa 100 miljoonan pikkulahjoitus
esim.karjalan alueen kartoitukseen.Se eukko jakoi rahaa kuin Jutta nykyään
ja ryssät nauroi partaansa.

Jyri Terttu

Venäläinen sananlasku: Laita lapsi asialle, mene itse perässä.

Veikko Vitikainen

Tänä päivänä tuo lause koskee ennemminkin Romanialaisia kerjäläisiä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mieluummin uudisasutusta samoilta lämpövyöhykkeiltä, ryssältäkin, kuin kääntöpiirien väliltä. Minua näet syyllistetään hiilijalanjäljestäni.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Tässä asiassa kaikki täysjärkiset suomalaiset vasemmalta oikealle voivat varmasti olla samaa mieltä.

Käyttäjän harrihalme kuva
Harri Halme

Astahov katsoo Suomea kuin imperialistinen henkilö katsoo. Omassa maassa
kaikki hyvi, naapurissa kaikki huonosti. Panisivat kuntoon ensin oman
maansa lapsiasiat edes välttävästi, mutta kun ei näe roskaa omassa silmässä. Mitenkä Suomi on auttanut Pietarin katulapsiakin. Ei tule vain
Venäjän lapsiasian valtuutetun mieleen.

Matti Jaatinen

Traagisinta Venäjän politiikassa on aina ollut se, että siellä vedetään vakavalla naamalla pellen roolia.

Ylpeys ennen kaikkea. Ennen todellisuutta.

Käyttäjän KonstantinGontcharov kuva
Konstantin Gontcharov

Olen aivan sama miletä Antonin yhdessä!
Rehellinen ja vaikuttava lausunto!Koska itse olen syntynyt Moskovassa, voin kertomaan teille että kaikki joista Anton kirjoitanut on absoluuttinen totta!

Käyttäjän LeoLppnen kuva
Leo Löppönen

Olen ihan samaa mieltä sinun ja Antonin kanssa! Muistuu mieleeni tapaus 1997 Niiralan raja-asemalla viedessämme kummityttöämme Nadjaa viikon vierailun jälkeen takaisin Sortavalaan. Tyttö takertui hysteerisesti meihin ja huusi ettei halua takaisin Venäjälle, kun siellä hän ei edes saa syödäkseen joka päivä mitään!! No! Tänä päivänä tuo nuori nainen on kokkina Venäjällä, kun elämisen olosuhteet korjautuivat häneltä ja monilta monilta muiltakin "lapsistamme". Yhden kanssa ollaan kavereita Facebookissa. Toma adoptoitiin Texasiin erittäin hienoon ja rakastavaan perheeseen :) Rakastaa perhettään siellä!

Käyttäjän KonstantinGontcharov kuva
Konstantin Gontcharov

Я абсолютно согласен с Антоном!Всё о чём он написал - правда!Это я подтверждаю, как человек родившийся в Москве!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ja, jos tuossa on sama venäjäksi, annan suosituksen sillekin.

Arvaan, että on. Harasoo...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Käsitän, että eräät eivät ymmärtäneet kirjoitustani. Suomessa huostaanotetaan lapsia TAHDONVASTAISESTI sekä ns.hoidollisista syistä,eli kun lapsi on terveydenhuollon puolelta saatavan hoidon tarpeessa ,lapsi huostaanotetaan(mikä on lainvastaista). Näissä perheissä ei kyse ole näistä MAINOSTETUISTA seikoista ,eli alkoholi,huumeet,eroperheet,yksinhuoltajuus.Eli näitä "syitä" jotka kansa nielee helpoimmin,johtuen jo asenteesta, eikä tarkoita että eronneet,pienperheet,uusperheet olisi MIKÄÄN SYY(laillinen) huostaamiseen..Lastensuojelulaki poistaa kaikilta muilta oikeudet PAITSI sosiaalityöntekijöiltä. Vanhemmilla ei ole mitään oikeudellista keinoa "puolustaa" itseään, vaikka muuta väitetään. Sosiaalityöntekijällä on omat lakimiehet,suojaverkosto, HE EIVÄT JOUDU VASTUUSEEN ,JOS HE TEKEVÄT VIRHEEN,laki on myös niin rakennettu ,että se suojaa sosiaalityöntekijän jokaisen liikkeen , JOPA POLIISI JOUTUU vastuuseen virkavirheestä,ei sosiaalityöntekijä. Heidän tekemänsä huostaanottohakemukset hyväksytään pääsääntöisesti, ja vanhempien valitusoikeus oikeudet on kumottu laissa jo alkujaan.Suurimmaksi osaksi ei perheet EDES TIEDÄ onko heillä mitään mahdollisuuksia valitukseen.Sosiaalityöntekijät EIVÄT SITÄ KERRO. Ja jos he valittavat,JOS ON RAHAAA,TIETOA,VOIMIA,käsittelyt kestävät vuosikausia.Vanhemmat,perhe on AINA jo alkuasetelmasta lähtien pisteessä jossa Heidän PITÄÄ PUOLUSTAUTUA SYYTÖKSILTÄ vaikka heillä ei niistä olisi hajuakaan. Vanhemmilla ON PAKKO ottaa kantaa mihin tahansa syytökseen ,vaikka se olisi miten tuulesta temmattu.Jos eivät ota ,on sekin epäilyttävää ja katsotaan vanhempien viaksi,syyllisyyden merkiksi. Ehkä kirjoitustani ei ole mm.Heikki Typpö lukenut tarkemmin. En lähde enää kiistelemään Venäjän ja Suomen suhteista. Sehän on aina ollut hyvä konsti saada suomalaisille karvat pystyyn. Ei ehkä enää niinkään nuoremmissa sukupolvissa. Venäjä on hyvä bisnespaikkakin nykyajan ihmisille. Ei täällä nuoremmat tunne kaunaa heitä kohtaan. Hyvä kikka...HYVÄ ETTÄ VENÄJÄ ON AVANNUT KESKUSTELUN SUOMALAISESTA HUOSTAKULTTUURISTA.
Se vielä puuttuu,että aletaan lietsomaan Venäjä uhkaa,niinkuin ennenvanhaan..Älkääkä unohtako,että Suomi ei ole mikään ihmisoikeuksien/lastenoikeuksien edelläkävijä, päinvastoin maamme on saanut huomautuksia juurikin siitä syystä,ETTÄ SE EI NOUDATA NIITÄ.Täällä puhutaan Venäjästä vaikka olisi ihmisoikeus ynm. AIVAN RIITTÄVÄSTI tarkistamista omastakin takaa. Tässä maassa KÄYTETÄÄN mielivaltaa.

Johan Lom

"Täällä puhutaan Venäjästä vaikka olisi ihmisoikeus ynm. AIVAN RIITTÄVÄSTI tarkistamista omastakin takaa."

Siksikö Venäjällä puututaan Suomen asioihin, kun heillä ei ole ongelmia omasta takaa?

(P.S. Olikohan tuo Aimon antama suositus aivan vakavissaan tehty?)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tiedätkö, mikä on kappalejako? Jos, niin käytä sitä. Jos et, öta selvää.

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen

Tuo on aivan totta, vaikka sitä ei uskottaisikaan. Turha myöskään väittää ettei Suomella ole tässä asiassa "oma lehmä ojassa". Myöskään suomalaiseten rasismi ei ole ihan "hatusta temmattu" väite. Kaikki tulee onneksi vielä näkyviin ja katsotaan sitten asiaa uudelleen. Sitä en kiellä, etteikö Venäjän maalta löytyisi ongelmia. Minua ei yhteen pötköön kirjoittaminen juurikaan haittaa. Asia tuli ihan hyvin ymmärretyksi siitäkin huolimatta.

Lainaus: "Onnellinen lapsuus syntyy perheessä, jossa vanhemmilla turvallinen ja riittävä toimeentulo ja jossa vanhemmilla on myös vanhemmuuden vaatima sivistystaso. Perheiden hajoamista ei silti voida estää ja sitä varten täytyy olla lapsen eduista lähtevä lainsäädäntö ja riittävästi resursseja sen toteuttamiseen."

Tälläinen ajattelu on sitten taas rikkaiden rasismia ja valtion köyhien ja vanhempien tuen laiminlyönnistä johtuvaa rasismia laittomuutta tarvitsevia perheitä kohtaan ja juuri tällä tavalla tälläisten "huonompi osaisten" ja syrjittyjen vanhempien ja lasten oikeudet saadaan laittomasti "laillistettua" "lasten edun" ja viranomiasten "ongelmien ennaltaehkäisyn" nimissä. Keino tähän on huostaanotto ja ns parempi perhe, joka ei tulosten mukaan näissä tapauksissa ole ollut parempi.

Näin ei tietysti ole tapauksissa, jossa lapsi TODELLA ON VAARASSA. Näissäkin tapauksissa viranomaisten arviot osuneet todistetusti usein metsään ja vastuuta ei tarvitse virheistä kantaa, saati edes tunnustaa millään tavalla. Samoin käy näissä "laittomissa" huostaanotoissa, joita tapahtunut ja tapahtuu ja joita vieläkin on hoitamatta. Näista vaietaan ja näista tämä maa ei vaan välitä rasismissaan ja sokeudessaan.

Tämä synti on suuri Jumalan silmissä. Se ettei ole oikeutta maassa ja vaivaisen asia vääräksi väännetään. Jumala itse nousee käymään oikeutta tämän maan kanssa eikä yksikään asia jää enää selvittämättä. Silloin joutuu vastuuseen sekä vanhemmat, että viranomaiset, jotka lapsia väärin kohtelevat, eikä henkilöön katsota. Ainoa, joka meitä voi auttaa on Jeesus Kristus, Tuomarimme ja Pelastajamme, jonka edessä jokainen polvi on notkistuva ja kieli tunnustava, että Hän on Herra.

Tuula Saskia

Hei Heli, pyydän kohteliaasti, että jaat kieliosaamistai muualla.

Blogi on kai keskustelu.

Johan Lom

Älä viitti! Jätä tuollaiset kommentit blogistille itselleen, jos hän haluaa viitoittamaasi kielipolitiikkaa noudatettaman.

Tuula Saskia

Miksi tuo piruileva kommenttisi? Kaiketi saan toivoa keskustelussa suomenkielistä repliikkiä, koska en venäjää hallitse.

En ansaitse ylimielisyyttäsi, vallankaaan, kun kirjoittaja kertoo heti osaavansa vain sanan venäjää.

Suotta vinoilet!

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #1

Kyllä minä osaan useammankin sanan venäjää. En kuitenkaan mainosta missään sitä erityisesti osaavani. Yleissivistykseen tulisi kuulua ihmisellä muutamien käytännön sanojen osaaminen. Onhan Venäjä sentään naapurimaamme. Jätän asian käsittelyn tähän.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #2

Puhuisin ja kirjoittaisin toki minäkin mielelläni venäjää, mutta en tällaisissa yhteyksissä.

En edellytä sinultakaan kykyä puhua tai kirjoittaa niitä kieliä, joita itse puhun: suomen ohella ruotsi, englanti, saksa, ranska ja viro.
Ja muutama sana ja lause italiaakin.

Mutta en aio kirjoittaa kommentteja yhdelläkään niistä.Aion kommentoida sinulle kuten muillekin vain omalla kotimaisella kielellämme, siis suomella.

Heli Hämäläinen

spasibo on niitä harvoja sanoja, joita osaan venäjän kielestä. Tarkoittanee kiitosta.

Johan Lom

Toivottavasti ymmärsit, että ylempi kommenttini oli Tuulalle!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tämä nosto oli hyvä.

Nyt Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöllä olisi paikka näyttää, mitä (suurisuiset) puheet vaalikampanjassa tarkoittivat.

Jos korkea Venäläinen virkamies uhkaa Suomea talous-saarrolla, pitää istuvan presidentin toimia päättäväisesti.

Sauli Niinistön on annettava lehdistölle (kansainväliselle) lausunto Venäläisten puuttumisesta Suomen sisäisiin asioihin, joita Suomi ei tule hyväksymään.

Nyt tilanne on pelkästään Suomen ja Venäjän välinen kiista, josta ulkomailla ei tiedetä mitään, ja se palvelee tietysti Venäjää enemmän.

Presidentti Niinistön pitäisi ilmoittaa kansainväliselle lehdistölle, että Venäjä harjoittaa vihamielistä politiikkaa Suomea kohtaan.

Voitte arvata, että media kautta maailman ottaa asian uutiskohteekseen.
Myöskin tietysti Venäjän vielä vapaa lehdistö.

Kun saisimme ulkomaat kiinnostumaan asiasta, voisimme perustella kantojamme paremmin, ja lopulta se koituisi Venäjän ulkopoliittiseksi tappioksi, eivätkä ainakaan heti moiseen uudestaan ryhtyisi.

Lopulta Pavel Astahov tulisi erotetuksi toimestaan Venäjän etujen haittaamisesta ulkomailla.

Suomen, ja Venäjän väliset suhteet ovat erittäin tärkeät Venäjälle, ja jos Suomi asettaisi ne kyseenalaiseksi, se taatusti kiinnostaisi ulkomaita, jotka edelleenkin elävät jonkunlaisessa suomettumis-romantiikassa.

Tee jotakin Sauli Niinistö, äläkä saivartele niitä tyypillisiäsi...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Johan Lom, Oletkohan aivan VAKAVISSASI tietämätön Suomen tilanteesta? Tokihan se tekee KIPEÄÄ ja on vastenmielistä,kun lintukodossa ei kaikki ole miltä näyttää,tai halutaan näyttävän.

Martti Kauppila

Aivan hyvin tiedät, mitkä ovat Ashtahovin motiivit. Ne eivät ole lapsen parhaassa, muuten hän olisi puuttunut oman maansa suuriin katulapsi ym. ongelmiin.

Johan Lom

Tässä blogissa puhutaan venäläisten puuttumisesta Suomen sisäisiin asioihin. Itse olit sitä mieltä, että sen kritisointi johtuu vain siitä, että ei haluta myöntää, että ongelmia on AIVAN RIITTÄVÄSTI.

Kysyinkin, että puuttuuko Venäjä Suomen sisäisiin asioihin siksi, ettei siellä ole ongelmia omasta takaa lainkaan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti Vladimir Putinin pitkä käsi ei ylety Anton Nikolenkoon.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Markku Tyrylle; kaiketi saa edeltäviäkin presidenttejä arvostella.. Presidentti Halonen pahasti romutti presidenttien arvostusta uskoessaan miina-asioissa prinsessa Dianaa eikä omia kenraaalaitaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Toki, mutta älkää tehkö Halosen kustannuksella Niinistöstä täyttä tohvelisankaria.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Siitä syystä Halonen ei tule koskaan saamaan mitään merkittävää virkaa YK:n tai vastaan organisaation viroista menneen maailman poliitikkona. Latinalaisista, aasialaisista ja afrikkalaisista maista löytyy uuden maailman asenteita muuttavat naispoliitikot ja ihan oikeutetusti. Joku entise itäsaksalaisen kaupungin yliopisto voisi pyytää ko eläkeläistä vierailevaksi professoriksi asistenttina P Haavisto (vt), tulisi varmaan mielenkiintoisia seminaareja.

Johan Lom

Johan se muutaman viikon ehtikin olla WTO:ssa.

kati sinenmaa

Miten kummassa Euroopan paras maa ei ole WTO:n, G8:n, G20, NATOn ja muiden järjestöjen täysjäsen?

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila

Ilona Oksanen- oletko lastensuojelun uhri? Koska muuten en löydä mitään selitystä sinun hyökkäävälle tyylille kirjoittaa. Anton kirjoittii aivan oikein. Suomesta maalataan tahallaan kuva fasistisesta hirviovaltiosta jossa viranomaisten mielivalta ylittää kaiken järjen. Se ei ole totta. Jos lastensuojelussa tapahtuu ylilyöntejä ja vääryydet niin niitä täyttyy oikaistaa muttei syyttämäällä jatkuvasti toista puolta! Kaikilla meillä subjektiivinen mielipide asioista, viranomaiset noudattavaat lain pykäliä joskus liiankin kylmästi muttei laskelmoittavaksi. Sinä syytät koko laitosta vääryyksistä ja mielivallasta vaikka sama laitos ja sadat sen työntekijät pelastavat lapsia ympäri Suomea. Mitä koskee tätä viimestä perheettä niin perheessä oli ongelmat jo pidempään, vuodesta 2007 lähtien. Minä en tunne yhtään perheettä joka olisi joutunut lastensuojelun hampaisiin vain sen takia että joku siniili naapuri anaonyymisesti tehnyt ilmoituksen kostaakseen naapurille. Tätä JB ja kumppanit levittävät venäläisessä mediassa että näin täällä tapahtuu - odottamatta tulee sossutantta ja poliisi ja vievät lapsia. Luin jopa sellaista että lapset ennältä ilmoittamatta viedään jopa leikkikentiltä vanhemmiltä ja he eivät tiedä mitään. Suomi on valitusten luvattu maa, aina päätöksen mukaan tulee lappu jossa lukee mihin ja mihin saakka voi VALITTAA joten minä en usko että vanhemmat eivät voi valittaa
Uskon kuitenkin että ylilyöntejä tapahtuu ja vääryyksiä myös muttei siinä mittakaavassa josta sinä kirjoitit. Tunnen myös lastensuojelun tapauksia henkilökohtaiseksi, ne on aina tragedioita mutta kahdesta pahasta täyttyy valittaa se pienempi.Lapsen etu on aina etusijalla vaikkä äitinä tulisin hulluksi jos lasta otettaisin huostaan. Yhteistyö tässä tapauksessa on kaikki kaikessa, vastakkaisasettelu on lapsen edun vastaista.Uskon että moni tekee tätä lastensuojelu työtä hvyvin ja ovat aidosti halukkaita auttamaan perheitä ja hädässä olevia lapsiä, mutta uskon myös että epäpäteviäkin löytyy. Kaikki me ollan vain ihmisiä ja tehdään virheitä

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen

Väitteesi "Syytät koko laitosta vääryyksistä ja mielivallasta vaikka sama laitos ja sadat sen työntekijät pelastavat lapsia ympäri Suomea." Mitä sinä teet, kun tämä virhe tapahtuu omalle kohdallesi? "Uskon kuitenkin että ylilyöntejä tapahtuu ja vääryyksiä myös muttei siinä mittakaavassa josta sinä kirjoitit." Mikä on mittakaava silloin, kun näin käy sinulle? "en löydä mitään selitystä sinun hyökkäävälle tyylille kirjoittaa." Silloin sinäkin tulet hyökkäämään ja sanot, että yksikin väärä huostaanotto on liikaa. Sitä en kyllä toivo kenellekkään.

"Kaikki me ollan vain ihmisiä ja tehdään virheitä" pitää paikkansa. Toiset vaan vastaavat niistä ja toiset ei.

"lastensuojelussa tapahtuu ylilyöntejä ja vääryydet niin niitä täyttyy oikaistaa muttei syyttämäällä jatkuvasti toista puolta!" Tämäkin on totta ja toivottavasti näin tapahtuu. Minun tapauksessani vain omat virheet oikaistaan ja niistä rangaistaan järjettömällä tavalla. Lastensuojelu ei vielä ole virheistään vastannut, mutta vanhemmat ovat. Syytökset eivät siis ole ihan tasa-arvoisia. Mistä virheestä lastensuojelu on joutunut vastaamaan? Tähän haluan vastauksen?

"Suomesta maalataan tahallaan kuva fasistisesta hirviovaltiosta jossa viranomaisten mielivalta ylittää kaiken järjen." Minulla on tuollainen kuva suomen toiminnasta ja se on valitettavaa. Lisäisin siihen vielä sosiopatian luonteenpiirteeet, kun taas lastensuojelu aika lailla psykopatiaan taipuvainen.

"perheessä oli ongelmat jo pidempään, vuodesta 2007 lähtien." perhe on siis ollut köyhä ja tarvitseva perhe, joka "joutunut lastensuojelun hampaisiin" eli sen autettavaksi. Näin juuri saatta käydä, kun pelkästään lähdet apua pyytämään ihan tavallisissa asioissa. Viisi vuotta lastensuojelua ja lastensuojelupapereita eikä tietysti luovuteta mitään vanhemmille, kuten meidän tapauksessa tietosuojalakiin vedoten. Tämäkö ei haittaa asian käsittelyä oikeudenmukaisesti? Katsotaan mitä mieltä oikeus tästä on. En tarkoita tällä kumileimasinoikeuksia, jossa ei oikeutta aina saa, vaan Jumalan tuomioistuinoikeutta, joka oikein tuomitsee.

Sinulla ei onneksi ole lastensuojelun leimaa ja voitkin huoletta elää ja toimia vapaasti kenenkään tuomitsematta ja arvostelematta vanhemmuuttasi ja toivoa, että pysyt täydellisenä vanhempana, joka ei koskaan apua tarvitse. Näin onkin sitten mukava tuomita niitä, jotka ovat lastensuojelun asiakkaita ja jotka näistä mahdollisista lastensuojelun virheistä kärsii. "Kaikki me ollan vain ihmisiä ja tehdään virheitä" ei kuule lämmitä yhtään, kun lastensuojelun hampaissa ei voi virheitä tehdä ja vain "me" voi. Ei lastensuojelu voi arpapeliä olla, joku järki pitää olla. Tässä on laittomuuksia kertynyt LIIKAA ja suomen kanta näyttää olevan ettei tarpeeksi suuressa mittakaavassa. HÄVETKÄÄ

Tietonne tapauksista ei perustu totuuteen ja te syötte valheen hedelmää ja juotte vääryyttä kuin vettä. Näin minäkin vielä pari kk sitten.

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila

Minulla on kokemuksia lastensuojeulusta mutta minulla ei ole leima.En tiedä teidän ongelmistä mitään mutta omistä ongelmistä sain apua Joten alkaako syyttää kaikkia teidän ympärillä, jos teidän kohdalla lastensuojelu toiminut väärin
Ja minun tiedot perustuvat henkilökohteisen kokemukseen, teidän - oman. Jos teillä on syy olla katkera LS se ei tarkoitaa että koko laitos on mätä ja siellä työssä vain "fasisteja".
Enkä ole "täydellinen" eikä lapset ole "täydelliset" mutta minun luonteenpiirteeni kuuluu että kaikki mitä tapahtuu minulle on omaa syytä sen takia en syyttää ketään, vaikka elämä kohteli joskus todella rajusti.
Joten toivotan teille kaikkea hyvää

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen Vastaus kommenttiin #8

"Jos teillä on syy olla katkera LS se ei tarkoitaa että koko laitos on mätä ja siellä työssä vain "fasisteja"." En olekkaan kaikkia syyttänyt tai väittänyt että kaikki on fasisteja, tätä henkeä silti on siellä ja täällä, eikä sitä voi kieltää. Kun on kyse jonkun elämästä ei se ole vaan joku pikku virhe tai tehty hyvä oikeutus vääryydelle. Kyse ei ole omista oikeudesta tai katkeruudesta. Minä tosiaan toivon minulle vääryyttä tehneille ja koko laitokselle oikeudenmukaisuutta ja parempaa tulevaisuutta. Jokainen laittomuus pitää selvittää eikä niitä tule puolustella. Näkemyksesi perustuu kuitenkin omaan kokemukseesi ja mullakin lastensuojelusta paljon hyvääkin sanottavaa. Sillä ei kuitenkaan saa peittää virkavirheitä, vaan niistäkin täytyy ottaa vastuu. Ruotsissa näitä korvauksia onkin sitten jouduttu maksamaan aikanaan huostaanotetuille(verorahoista) ja suomi tulee perästä. Sitten saa taas miettiä uudelleen talouspolitiikkaa ja lastensuojelu taas kasvattaa menojaan.

Ihan vaan googlettamalla lastensuojelun ylilyönneistä löytyy hirveä määrä näyttöä, laiminlyönneistä puhumattakaan. Monilla myös paljon hyviä kokemuksia siitä miten on saanut hyvän perheen vanhempia unohtamatta ja tukea lastensuojelulta. Missä näiden oikeus viipyy? Oikaisuprosessit ovat luvattoman pitkiä virheen sattuessa eikä sekään tunnu huolettavan siinä määrin että muutosta saadaan. Siksi minäkin olen antautunut niitä puolustamaan, jotka heidän virheistään maksavat liian kalliin hinnan, koko elämänsä.

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila Vastaus kommenttiin #11

mInä en puolusta vääryyttää vaan minä vastustan leimaamista koko laitosta koska se myös auttaa monia. Yleinen mielipide(venäläisillä sekä suomalaisilla) että siellä on töissä epäonnistuneet omassa elämässä lesbonaiset jotka huostaanottamalla lapsia kostaavat omat epäonnistumiset. "sos.tantta" on tyyppilinen nimitys sos.huollon naisista. Heitä kuvataan verenhimoisinä ihmisinä jolle maksetaan bonuksia jokaisesta huostaanotetusta lapsesta. Keskustelu velloo puolustus-syytös linjalla. Rakentava keskustelua ei ole.
Kuten Maria Maria-Guzenina Richardson sanoi että Lastensuojelu laki kieltää paljastamassa yksityskohtia huostaanotosta, sen sijän perhe voi. En lukenut enkä kuullut yhdestäkään perheestä joka olisi halukas paljastamaan yksityiskohtia omasta asiasta oikaistaakseen vääryyttä sen sijän LS vaaditan "läpinäkyvyyttä". Vaikea kysymys, ei ole yhtä totuutta, niitä on monia. Jotta LS toimintaa muuttuis ja vääryydet voi oikaistaa pitää olla yhtenäiset kriteerit oikeasta ja väärästä joka molemmat puolet hyväksyvät, mutta jos LS mielestä "läpäisy" on rikos ja vanhempien ei - silloin on todella vaikea ratkoa ongelmat ja syytösvyyhti molemmin suuntiin kun kasvaa
Rahan ja ammattitaitoisten työntekijöiden puute on suurin ongelma, uskon että joidenkin työntekijöiden oma asenne on väärä mutta suurin osin systeemi toimii. Meillä naapurissa asuu sos.huollon ammattilainen joka hoitaa vaikeiden perheiden asioida, en voi kuvitella häntä sydemettömäksi "sossutantaksi" tuntien häntä ja hänen lapsia 15 vuoden ajan.
Miten sinä, Suvi ehdotat parantaa tai muuttaa toimintaa niin että vääryydet vähenesivät? Millä keinoillä voi estää vääryydet? Ja kenen vastuulla on laiminlyönnit siinä tapauksessa jos lasta vahingoitettu? Missä kulkee "kultainen keskitie"?

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen Vastaus kommenttiin #12

Todellinen apu tulee vain siitä, että nöyrrytään Jumalan edessä ja tehdään Hänen tahtonsa, rakastetaan ja tehdään hyvää eikä pahaa. Rakkaus on lain täyttymys. Tämä on myös syy, miksi en voi vaieta näistä vääryyksistä, joita olen nähnyt ja kuullut.

Perustetaan vaikka uusi ryhmä, jonne voi tuoda asioita tutkittavaksi. Sitten näyttöä siitä, että jotain on myös tehty ja saatu aikaan.

Olen asiani paljastanut, enkä edelleenkään ole saanut läpinäkyvyyttä toiselta puolelta. Mites ne korvaukset tehdyistä virheistä? Kyllä kansalaiselle nämä rangaistukset ja korvaukset määrätään maksettaviksi, mutta viranomaisille ei käsittääkseni tai vahinko on jo ihmisoiksustuomioistuimen käsittelyn jälkeen mittava, että vahinko jo korvaamaton. Kyse onkin pitkälti siitä, että asiasta on puhuttu vuosia, muttei muutosta saatu aikaan. http://www.pesue.org/artikkeleita/kriittinen_kanna...

Edelleen puhun vaan näiden laittomien huostaanottojen tapauksista ja olen iloinen siitä, että tässä laitoksessa on paljon hyvääkin.

Jätän oman asiani Tuomarin ratkaistavaksi ja olkoon tuomio tasapuolinen molemmille osapuolille. Haluan myös oman vastuun kantaa.

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila Vastaus kommenttiin #13

olen ateisti enkä voi yhtyää nöyrytyykseen Jumalan edessä enkä usko myös hänen apuun- Olen maalikko, ongelmat pitää ratkaistaa malikon eikä Jumalan lain mukaan
Ryhmä toki voi perustaa jonne voi kerätä tiedot mutta miten ne ratkaistaan jos uskovaisen ja maalikon näkökulmat voi olla hyvinkin eriläiset?
Itse henkilökohtaisesti en hyväksy uskonnon tuuppaamista pienelle lapselle. sitten kun hän kasvaa aikuiseksi hän voi päättää mihin uskoo. Voi olla että meillä erilaiset nakämykset ja tuntemukset juuri sen takia että te olette uskovainen ja minä en? Sukulaisilta toki löytyy hartaaita uskovaisia ja minä kunnioitan heidän valintansa

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mikä on Venäjän asettama kauppasulku? Sekö, että tulevat jatkossa hakemaan tavarat Helsingistä kun Leningradin Stockmann on suljettu?
Maailman politiikassa pärjäämme vain, että teemme tuotteita joita naapurit haluavat. Jos hyvää ei voi viedä, tullaan sitä hakemaan.

Käyttäjän LeoLppnen kuva
Leo Löppönen

-90 luvulla käytiin pienen porukkamme kanssa Sortavalassa auttelemassa paikallisen lastenkodin ja -seimen lapsia ja henkilökuntaa pitämään huolta lapsista, jotka käytännössä muutoin elelivät kadulla ilman Suomalaisten avustusta. Rahallista ja muuta materiaaleja, työapua esim rakennusten restauroinnissa, leirien järjestämisestä rajan molemmin puolin. Useita kertoja lastenkotien johtajat meille viestittivät toiveitaan erilaisista puutteista, esim. talvipakkasilla lisälämmittimistä.Sisällä huoneissa lapset nukkuivat vaatteet päällä kaikkien saatavilla olevien täkkien alla n. +10 asteen "lämmössä"! Kaikkea tällaista toimittaessamme lastenkotien väki sanoi olevansa pelkästään Suomesta tulevan avun varassa!! Paikallishallinto oli heidät täysin jättänyt "oman avun varaan!" Rajalla meille taasen annettiin ymmärtää ettei VARAKAS Venäjä tarvinnut meiltä mitään! Kehoitin rajavartijoita tutustumaan paremmin näihin "Äiti Venäjän"
unohtamiin orpolapsiin, muttei taida vieläkään heiltä vastakaikua kuulunut!? Ihailin lastenkotien henkilökunnan rakkautta ja motivaatiota näitä hoidokkejaan kohtaan. Yritimme yhdessä muutaman muun järjestön ja ryhmän kanssa myös tukea hoitajia heidän palkkauksessaan, että motivaa-
tio säilyisi pysyä työssä, vaikka palkat tulikin jos tuli kuukausia myöhässä! Itse läheltä/sisältäpäin seuranneena panee vähän ihmettelemään tuollaiset lapsiasiamiehet ja lausunnot.... Nähtävästi täytyy ainakin löytää se roska toisen silmästä - jos/kun omassa silmässä tököttää hirsi(puu?!:) Anton puhuu omalla kokemuksen rintaäänellä todella tärkeitä asioita! Kannattaisi kuunnella totuuden (Pravda) ääntä, ja ottaa opiksi! HIENO KIRJOITUS! UPEA!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tuki ja avustus, Leo Löppönen, on aina antoisampaa lähelle, kuin kauaksi.
Jo viisikymmentä vuotta menneet avustukset Gongoon, Afrikkaan, ovat suoraa rahansiirtoa olleet ministerien tileille Sveitsiin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lueppa Typpö, Gremlin kellot.

Johan Lom

Tarkoittanet Kremlin Gellot.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros
Johan Lom

Isoisälläni oli vaikeuksia "D" ja "B"-kirjaimen lausumisessa. Kun hän sitten kertoi lukeneensa Parvilahden uuden kirjan, niin hän sanoi sen nimeksi, ilmiselvästi ponnistellen, Berijan Darhat.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

hyvä kirjoitus, propsit himaan Anton!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiitos John, että heti alkuviikosta ei oteta kaikkea vakavasti.
Olen muuten Stalinin pojanpoika, kaiketi, kun isäni sanoi olevansa poikansa.

Erkki Penttinen

Markku Laaksoselle sanoisin että kannattaa käyttää päähinettäkin talvella sillä pään paleltuminen aiheuttaa parantumattomia aivokudos vaurioita
joista taasen seurauksena monenlaatuiset hallusinaatiot muiden vaivojen lisäksi.Kulttuurinvaihto näiden rantaruotsalaisten kanssa on aika vähäistä
sillä he ovat tehneet ystävän vaihdoksen ja vaihtaneet suomalaiset somaleiksi heidän kansanosansa degeneroituneen geeniperimänsä rikastuttajaksi.On hauska nähdä minkälaatuisia "pelimanneja" kyseisistä
jälkeläisistä sitten ajan kanssa tulee mutta luulisin etteivät ne työmarkkinoita ainakaan heti valtaa.Saksa oli kai ainakin 1 maa joka hyödynsi heti venäjän uudet markkinat-90 luvulla ainakin elintarviketeollisuuden alalla vaikka neuvostoliittoa ei ollut mutta oli olemassa ihmiset jotka tarvitsivat ruokaa ja saksa tarttui tilaisuuteen
ja valtasi suuren osan nyky venäjän elintarviketuonnista.Jos suomalainen
yhteiskunta olisi silloin tukenut vaikkapa näitä yksityisiä suomalaisyrittäjiä jotka veivät elintarvikkeita venäjälle noin 100 rekkaa viikossa niin kyseistä rekkamäärää olisi voitu lisätä 100 kertaiseksi ja samalla laajentaa vientisektoria monille muille artikkeleille mutta silloinkin oli näitä Laaksosia asian jarrumiehenä
ja näin kansa viemällä vietiin omaan lamaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

" Sinä syytät koko laitosta vääryyksistä ja mielivallasta vaikka sama laitos ja sadat sen työntekijät pelastavat lapsia ympäri Suomea"
Ehkäpä on parempi että ette kirjoita asiasta mistä ette mitään tiedä.Saman väittämän voit tietysti esittää myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle, joka mielestäsi,SEKIN ,on väärässä.Asioilla on monta puolta ja YKSIKIN VIRHE perheitä kohtaan on liikaa. Kommenttisi jotka kohdistit persoonaani ,jätän omaan arvoonsa.Voit tietysti esittää kantasi tuhansille Suomalaisperheille, jotka siitä jotain tietävät/ovat joutuneet kokemaan. Tämä ei liene kotimaasi.Opi erottamaan fakta ja tietämättömyys toisistaan.Ei se,että asioista vaietaan/vaiennetaan ,poista epäkohtia saatikka laittomuuksia.Kovin on kapea-alaista ja tietämätöntä kirjoittelusi.
Jos UHREISTA puhut,heitä löytyy sijoitettuna ympäri suomenmaan.

Johan Lom

Tässä männä viikolla suurin asiaaa tangeeraava uutinen ja taivastelun aihe oli se, että lapsi menetti henkensä kun sosiaaalviranomaiset eivät suostuneet ottamaan huostaan 8-vuotiasta tytärtä vaikka niin olisi pitänyt tehdä.

No, saattaa olla, että Venäjällä ei myöskään ole niin suuri ongelma huostaanotettujen määrä kuin huostaan ottamattomien määrä, kun katsoo tilastoja ja todellisuutta Pietarin tai Viipurin kaduilla.

Mutta yhtä kaikki, venäläisten pitäisi pitää turpansa tukossa tästä asiasta, monestakin syystä.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Ilona Oksanen, sinun kirjoittelustasi paistaa läpi todellinen tietämättömyys. Huostaanottoja tapahtuu väärin perustein toki, sitä tuskin kukaan kiistää. Mutta tuommoinen kaiken yleistävä kirjoittelu kertoo että taustalla on jotain henkilökohtaisia antipaitoita kyseistä järjestelmää kohtaan. Muuten tuollainen vaahtoaminen ei ole mahdollista.

Todellakin suomalainen huostaanottojärjestelmä on huomattavasti kehittyneempi kuin venäläisten "vastaava". ja turhaan sinä enempää julistat "totuuttasi", naurettavaa että joku kehtaa edes väittäää että suomessa huostaanotetaan täysin mielivaltaisesti jokapuolella. Ilmeisesti olet sitä mieltä ettei yhtään huostaanottoa saisi tehdä. Idiotismia.

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila

Kyllä minä tiedän sen takia kirjoitinkin. Sinä kirjoitit yksipuolisesti vain yhdestä näkökulmasta, kun asiassa on aina 2 puolta.! Minä en väittänyt että kaikki on ihana, mutta sinun kirjoitustyyli on hyökkäävä ja tästä huomasin sinulle.
Ja uhrit - niin viimeinen uhri kuoli "rakkaan" isänsä huostassa

Tuula Saskia

Jokainen meistä tietää, että venäläisten pitäisi käyttäytyä asiallisesti.

Mutta he eivät toimi niin.

Osaisiko joku Venäjän ulkopolitiikkaa tunteva vastata kysymykseen, miksi he toimivat noin irrationaalisesti?

Tekisi mieli sanoa, että lähettäkää ne huostaanotetut lapsiraukat Venäjälle, mutta se olisi tietysti typerää.

Jotain tästä on syytä oppia:

ainakin yksi kysymys: mitä hirveyksiä maahanmuutto pitää sisällään?

Saapuuko maahamme perheitä, joiden käsitys normaaleista perheistä on poikkeavaa?

On aika myöntää , että Suomi vastaanottaa yksilöitä monista maista tutkimatta heidän taustojaan.

Venäjä on luultavasti ensimmäinen maa tässä mielessä.

Sieltä saapuu monensorttista väkeä, mutta kauniit , vaimoiksi valitut yksilöt, eivät ehkä tykkääkään olostaan.

Eli dilemma on valmis.

Älkää hyvät miehet ottako vaimoksenne näitä kevyitä venakkokeijukaisia.

Emme tarvitse lisää ulkopoliittisia ongelmia.

Erkki Penttinen

Enemmän mulle on ollut probleemia kahdesta suomalaisesta lantasaappaisesta
ämmästä kuin 1500:sadasta kevytkenkäisestä venakosta.

Tuula Saskia

No sen uskon. Vaikka olisitkin perehtynyt venäläisten keijuttarien elämään lähemminkin, tuskin sentään 1500 kappaletta heitä on sinulle ominaisuuksiaan harmittomasti esitellyt.

Etkö muutoin suonut "lantasaappaisille ämmillesi" edes pikkukenkiä?

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Kyllähän täällä Suomessakin tapahtuu virheitä noissa asioissa ja niitä pitäisi korjata. Tämä keskustelu Venäläisten ja Suomalaisten välillä on käsittääkseni lähtöisin yhteen lapseen liittyvistä tapahtumista ja kuitenkin myös aiheettomia huostaanottoja tapahtuu ja niiden kanssa moni joutuu taistelemaan. Suomessa on asiat varmaankin huomattavasti paremmin kuin Venäjällä, muttei kuitenkaan parhaimmalla mahdollisella tavalla.
Käsittääkseni venäjän orpokotien lasten suureen määrään vedoten jonkinlaista adoptio-oikeuden jakamista täälläkin on puheissa harrastettu, vaikka todellisuudessa Venäjältä adoptoiminen on todella hankalaa ja usein jopa mahdotonta. Tämä siis eri adoptiokeskustelujen pohjalta tehty päätelmäni.

Jukka Kaulanen

Suomessa ei ole enää armeijaa, mutta hyvä sosiaaliturva on. Venäjällä on vahva armeija, mutta sosiaaliturvaa ei ole. Niinpä Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuuden saanut venäläinen valitsee suomalaisen sosiaaliturvan ja Venäjän armeijan avulla hän ottaa vielä lisää sitä suomalaista sosiaaliturvaa.

Vielä muutama vuosi sitten meillä vaadittiin, että venäläisillä olisi automaattinen oikeus tuoda isovanhempansakin Suomen lihapatojen ääreen. Jopa 50. 000 babushkaa, joista suuri osa Suuren isänmaallisen sodan ( Великая Отечественная война) veteraaneja!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Pavel Astahovin provosoiva teksti on saanut aikaan juuri sitä, mitä sillä tarkoitettiin eli loukkaantumisia sekä vastalauseita. Dosentin kädenjälki tahi tyyli näkyy lausunnossa selkeästi. Ei pidä provosoitua, jos provosoidaan Maunu sanoi.

Todellinen tarkoitus ei ole saada aikaan mitään sopimusta lasten huostaanotosta. Todellinen tarkoitus on muistuttaa Suomea, että Venäjä on edelleen suurvalta, jonka taskussa Suomi on.

Venäjän kannalta Suomi kuuluu niihin lähiulkomaihin, jotka ovat olleet Venäjän osia. Historia ei ole koskaan loppunut. Venäjän mielestä kaikki se maa, jolla venäläinen sotilassaapas on marssinut ja jonka maaperää venäläisen sotilaan veri on kastellut, on Pyhää Venäjää. Kyse on vain ajasta, ja sitä Venäjällä riittää, jolloin ko alueet saavat kunnian palata suuren Venäjän yhteyteen.

Venäjä painostaa eri tavoin lähiulkomaitaan. Suomen kanssa pidetään esillä lasten huostaanottoa. Vakavampien ongelmien varalta on suunnitelmia esim. äkillisistä ja odottamattomista vaurioista maakaasuputkistossa, joka johtaa Suomeen.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Lastensuojelusta tuli kasvubisnestä(A.P)

Sinänsä vanha uutinen - Kauppalehden otsikko päivättynä 13.3.2009http://www.talouselama.fi/yrityskaupat/article251983.ece .
"Mehiläinen tavoittelee sekä lastensuojelusta, vanhusten hoivapalveluista, mielenterveyskuntoutuksesta että perusterveydenhuollon ulkoistuksista kustakin kymmenien miljoonien bisnestä", kerrotaan uutisklipissä.
Kysymys kuuluu - miten lastensuojelusta tehdään kasvubisnestä?
Millä keinoin taataan jatkuva sijoitettavien lasten määrän kasvu tällaisille kolmannen sektorin yrityksille?
"Jos tavoite toteutuu, julkisrahoitteiset palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa", jatkaa uutinen.
Minkälaisen moraalin omaava yhteiskunta tekee liiketoimintaa lastensuojelulla?

Uutisen sisältö on edelleen ajankohtainen ja Mehiläinen on kasvattanut lastensuojelubisnestään.Firmat myös mainostavat netissä itseään kuten, "vielä paikkoja vapaana,edullista laadukasta,jne. Mainostetaan kuten lomakohteita,erotuksella että niiltä "lomilta"lapset eivät palaa.Firmat kilpailevat, kuten yleensäkin bisneksessä,asiakkaista.Kilpailu on kovaa.Tämä asiakaskunta vaan on "helppoa" ja takuuvarmaa, koska valtiontuella lapsiruokaa kitaan ahdetaan. Suomesta käytetään nimitystä "hyvinvointivaltio".

"Ja uhrit - niin viimeinen uhri kuoli "rakkaan" isänsä huostassa"
(Miksi vedit murhatun lapsen tekstiisi) Lasten"suojelu"viranomaiset antoivat lapsen isälleen.Joten mieti vähän mihin yhteyteen asian liität. Mietippä tykönäsi miten on hieno järjestelmä.Siitä on tässä kyse. "henkilökohtaisia antipaitoita (antipatioitako)kyseistä järjestelmää kohtaan" Kuten ilmeisesti tuhansilla muillakin.Kutsuisin sitä mielumminkin realismiksi. "naurettavaa että joku kehtaa edes väittäää että suomessa.." No, sittenhän voimme joukolla nauraa (olla naurettavia) tuhansien viranomaismielivaltaa kokeneiden perheiden kera, myötätunnosta.Poikaseni, niin paljon on kummallista SUOMESSAKIN.Vai onko ongelma kenties siinä ,että Suomesta ei haluta kuulla vaietusta puolesta lastensuojelussa.
Näillä perheillä on omia yhdistyksiä ja nämä ihmiset AIVAN ITSE kertovat kokemuksistaan ja yrittävät saada asioitaan eteenpäin.Ehket ole paras jakamaan tuomioita siitä, mikä on kenellekin taistelemisen arvoinen asia. Oikeudenmukaisuus,rehellisyys, jokaisen oikeus perhe-elämän suojaan ja itsenäiseen elämään.Ja jokaisen oikeus puolueettomaan oikeudenkäyntiin.
Ehkä ei kannata olla noin "kovanaama",kun arvostelee ihmisiä ,jotka ovat koneiston jauhettaviksi joutuneet. Jos kukaan ei mitään tee, ei mikään myöskään muutu.Ja kyse on asioista joihin muutoksia halutaan,ei henkilöön liittyvistä mielipiteistänne.Likimain 30v. on tullut tätä "kehitystä" seurattua, ja hullummaksi menee. Viimeiset 15v. tahti vaan kiihtynyt.Että repikää siitä.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Aiheettomia huostaanottoja tapahtuu ja aiheellisia jää tekemättä. Huostaanotossa ei kuitenkaan ole muusta kysymys kuin lapsen koko elämästä, joka on huomattavasti pitempi kuin aikuisen elämä. Lapset ovat tänäpäivänä pelkkää materiaalia, jolla tehdään rahaa.
Jos suomessa langetettaisi henkirikoksista kuolemantuomio, ja samalla tarkkuudella ja periaatteella kuin lapsia tuomitaan laitoksiin rikokset tutkittaisi, niin luottaisitteko siihen ettei kuoleman selleissä olisi viattomia odottamassa myrkkyruisketta? Huostaanotothan ovat suurimmaksi osaksi tunnepohjalta tehtyjä päätöksiä ja sen tähden aiheellinen saattaa jäädä huostaanottamatta ja kuolla, sekä joku saatetaan huostaanottaa täysin aiheetta.

Pultsariämmien kertomukset saattavat riittää lastensuojelulliseen mielivaltaan. Siis niiden ämmien, jotka ovat saman systeemin asiakkaita ja joku lautakunta päättää sosiaalityöntekijän hyvän esityksen pohjalta tuomita lapsen laitokseen.
Ihan päin prinkkalaa on lastensuojelu täälläkin.

Lastensuojeluilmoituksenkin voi tehdä täysin tuntematon henkilö ja siitä huolimatta idiootit rupeavat häiritsemään kunnollisia perheitä. Jopa monin verroin paremmin lapsensa kasvattavia perheitä kuin he itse.
Tietysti kun "haulikolla ampuu varpusparveen", niin jokunen hauli osuu pakostakin.

Joku voisi myös selittää sen, miksi lapsi pitää huostaanottaa jotta hän saisi jotakin sairaalahoitoa, miksei vanhempien huostassa oleva lapsi pääse samallatavoin hoitoon kuin vanhempien huostaan antama lapsi? Asiaa on useilla keskustelupalstoilla ihmetelty. Asia ei minua henkilökohtaisesti kosketa millään tavalla, mutta ihmetyttää kovasti.

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila

kaikki ketä "idiootit" häiritsivät olivat heidän asiakkaita varmasti ennen huostaanotosta, ei ihan tyhjästä kuka tulee ovelle hakemaan lapsia vain sen perusteella että naapuri soitti mutta toki voivat tulla tiedustelemaan missä mennään. En voi kuvitella millaisissa oloissa ihmiset elää että naapurit pahuutta kantelevat lastensuojeluun. Luin että kostaakseen ihimiset tekevät ilmoituksia lastensuojeluun. Ketkä ne tuntemattomat ihmiset jotka tekevät näin? Montaako niitä on?
Ja nmiksi lasta pitää huostaanottaa jotta hän saisi sairaanhoitoa? Onko mahdollista että vanhemmat eivät haluaa sitä hoitoa lapselle? Kun lastensuojelulaitos ei voi kertoa yksityisasiat julkisesti mistä kuka meistä kuolevaisista voi tiedä?
Astahovilla kuitenkin ei ole mitään asiaa Suomen sisäisiin asioihin

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Poistin tekstin, koska ilmeisesti puhutaan eri asiasta. Minun asiani liittyi virheisiin ja virhearviointeihin noin yleensä. Uutinen varmaankin tuosta lapsiasiasta, mistä nyt kohistaan on mennyt minulta ohi.

Martti Kauppila

Oksanen: Pitääkö sinun mielestäsi Venäjän lapsiasiamiehin puuttuua Suomen lainsäädäntöön sen takia, kun täällä ei nyt ole ihan täydellinen tilanne lapsiasioissa? Tästähän on kysyymys. Vei pitäisikö hänen sttenkin hoitaa ensin oman maansa lapsiasiat kuntoon?

Varmaan myönnät kuitenkin, että Ashtahov ei ole kiinnostunut paskaakaan lapsien asemasta, vaan tekee suurvaltaplitiikkaa lasten asioiden kustannuksella.

Käyttäjän KonstantinGontcharov kuva
Konstantin Gontcharov

Se on tosi häpeällistä että Astahov puuttuu Suomen asioihin! Meidän maassa asiat sujuvat paljon parempaa että Venäjällä!Silta suomalaisille viranomaisille käsiteltävä tämän juttun mahdollisesti syvemmällä ja nopeampaa!Miksi ei puhutaan kouluviranomaiseista joita nähneet kaikki, joita pettävät nyt että tyttö saanut ensimmäistä traumaa koulussa?Miksi emme puhu kahdesta lääkäristä joilla tämä äiti käynyt pyytämällä magneettikuvaustutkimusta, mutta molemmat kielsivät tutkimaan tyttöä, no niin totta kai täytyy säästämään!Kebabi-tyttö ei ansanut MGK tutkimusta! Voi kamala, mikä rikos on täällä!Kyllä venäläiset nostavat syytensä sen takia ja minun on häpeällistä, koska Suomessa on kaikki mahdolliset terveydenhuollossa sekä sosiaalihuollossakin.Täytyy vaihtamaan jotkun työtekiöiden asennetta sekä koulussa, jossa alkavat nämä kebab-juttuja ja erityisesti vaihtamaan lähes puolet väkiä sosiaalivirastolta pois!
Tässä tapauksessa alkoivat kärsimään 5 ihmistä - 1 äiti ja 4 kebab-lasta!!! Kebabiksi niitä nimetiin heidän koulussa ja opettajat eivät tehneet mitään että lopetamaan sen syrjännän!HÄPEÄ!!!!

Käyttäjän TapioHeinonen kuva
Tapio Heinonen

Jutusta vielä käännökset englanniksi/venäjäksi ja jakoon ympäri nettiä.

Käyttäjän linnahe kuva
Heikki Linnapuomi

Kannanotto on loistava osoitus siitä kuinka taitavaksi sanankäyttäjäksi venäläistaustainen kansalainen on kehittynyt vapaassa ympäristössä.Kyseistä tekstiä olisi tuskin julkaistu Venäjän mediassa ilman seurauksia.(Kolhimista tai uhkailua.)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sama se kuka puuttuu,näkyypä kalikka kalahtavan. Ilove RUSSIA! Ja on muuten kielitaitoista porukkaa, ja kantaa ottavaa. Presidentti ITSEKIN NIIN MACHOMIES että pois alta...

Martti Kauppila

Oksanen: Ei ole ollenkaan sama. Vieraan vallan edustalla ei ole minkäänlaista oikeutta puuttua toisen maan lainsäädäntöön.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Yhden lapsen ja kaiketi sitten myös kaikkien neljän lapsen huostaanotosta on noussut aivan hirveä kalabaliikki, joka voi johtaa Venäjän toimenpiteisiin Suomen kanssa käytävän kaupan tyrehdyttämiseksi.

Ymmärtääkseni lasten äiti on venäläinen Suomeen muuttanut. Onko hän Suomen kansalainen? Lasten isä on musta Pohjois-Afrikasta Suomeen muuttanut. Onko hän Suomen kansalainen?

Mikäli henkilöt ovat Suomen kansalaisia koko asia kuuluu vain Suomelle. Venäjän puuttuminen siihen on törkeää. Tosin Venäjä on ilmoittanut, että he puolustavat kaikin tavoin venäläisiä missä hyvänsä maailmassa. Milloin venäläinen lakkaa olemasta venäläinen? Onko kolmannen polven Suomessa asuva vielä venäläinen?

Miten muuten tieto tästä yhdestä huostaanotosta päätyi Venäjälle? Todennäköisesti asialla oli taas itse dosentti.

Käyttäjän HarriKekki kuva
Harri Kekki

Miten hyvänkin asian kohdalla, noin kuudennen kommentin jälkeen harhaillaan jossakin Stalinin ja Hitlerin tekemisissä. Onko liikaa pyydetty - asiaan!

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen

Historia minusta opettavaista tässäkin asiassa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niin mitä viellä?
Pitäisikö Suomessa soveltaa vaikka amerikkalaisia keja?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niin mitä viellä?
Pitäisikö Suomessa soveltaa vaikka amerikkalaisia keja?

Martti Kauppila

Siin sinulle todellista helvettiä:

Venäjän katulapset:

http://www.youtube.com/watch?v=VACTEOLow-M

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen

Meidän lapsilla aivan eri tilanne. Meidän lapsilla on äiti, isä, koti(ainakin vielä). Näille oikeesti tarvitseville lapsille pitäisi apua saada.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaiken kaikkiaan. Olisi parempi karkoittaa maahamme sopeutumattomat kotimaahansa. Jos asianosaisilla oli suomen passit, miksi puhumme venäläisistä??

Käyttäjän MikkoPaakkola kuva
Mikko Paakkola

Anton tietenkin kirjoittaa täyttä asiaa. Sinänsä. Mutta unohtaa, mistä tässä kohussa on todellisuudessa kyse. Ei venäläisviranomaisia kiinnosta yhden lapsen huostaanotto Suomessa, ei se heitä kiinnosta kotimaassaankaan. Tahi Tsetseniassa. Venälälisiä kiinnostaa Suomen valtion toiminta. Ja tässä on ollut venäläisten näkökulmasta pikku ongelma: suomalaisisä teki takavuosina aidon lapsikaappauksen Venäjällä. Senkin olisi vielä voinut sivuuttaa, mutta kaappaus tapahtui suomalaisdiplomaattien avustuksella. Tämä temppu loukkaa täysin kaikkia kansainvälisen diplomatian perussääntöjä, diplomatia perustuu vuoropuhelulle eikä siinä ryhdytä oman käden oikeudella korjaamaan vääryksiä tai etsimään oikeuksia.

Kyseisessä tapauksessa suomalainen diplomaatti käytti törkeällä tavalla hyväkseen diplomaattista suojaansa toteuttaakseen lapsikaappauksen vieraassa maassa. Siinä ei ole mitään selittelemistä, vaikka asian eettinen puoli näyttäytyisikin kokonaisuuden kannalta toisenlaisena.

Huostaanottotapauksessa suomalaisviranomaisten piiloutuminen oman lainsäädäntönsä taakse näyttää naurettavalta. Salassapitovelvollisuus ei estä päätöksen tehneitä viranomaisia asettumasta julkisuuteen, sillä tapaus on jo julkisuudessa. Niiltä osin kuin asiassa on ilmennyt harhaanjohtavaa tietoa, viranomaisten tulisi kyetä vastaamaan tähän. Avoimesti ja omalla nimellään, kuitenkin vahingoittamatta asianosaisia. Ei se ole liian vaikeaa, kieli antaa tähän eväät. Ja jos sitä ei osaa käyttää, voi alkaa etsiskellä uutta työpaikkaa. Sieltä Hakkaraisen sahalta.

Näyttää siltä, että me tarvitsemme naapuriamme aina silloin tällöin muistuttamaan meitä siitä, mitä tarkoittaa länsimainen oikeusvaltio. Hyvä niin, siellähän se tiedetään. Eivät he sellaista sinne kaipaa. Vaan tänne. Meidän onneksi.

Martti Kauppila

Paakkola: --Anton tietenkin kirjoittaa täyttä asiaa. Sinänsä. Mutta unohtaa, mistä tässä kohussa on todellisuudessa kyse. Ei venäläisviranomaisia kiinnosta yhden lapsen huostaanotto Suomessa, ei se heitä kiinnosta kotimaassaankaan. Tahi Tsetseniassa. Venälälisiä kiinnostaa Suomen valtion toiminta. Ja tässä on ollut venäläisten näkökulmasta pikku ongelma: suomalaisisä teki takavuosina aidon lapsikaappauksen Venäjällä. Senkin olisi vielä voinut sivuuttaa, mutta kaappaus tapahtui suomalaisdiplomaattien avustuksella. Tämä temppu loukkaa täysin kaikkia kansainvälisen diplomatian perussääntöjä, diplomatia perustuu vuoropuhelulle eikä siinä ryhdytä oman käden oikeudella korjaamaan vääryksiä tai etsimään oikeuksia.--

Olet erehtynyt. Suoamlaisisä ei tehmnyt lapsikaappausta, vaan sen teki lapsen äiti viedessään suomalaislapsen huoltajaltaan lapsen isältä lpasen kotimaastaan vieraaseen valtioon. Täsät hänet myäs aivan oikein tuomittiinkin.

Paakkola: --Kyseisessä tapauksessa suomalainen diplomaatti käytti törkeällä tavalla hyväkseen diplomaattista suojaansa toteuttaakseen lapsikaappauksen vieraassa maassa. Siinä ei ole mitään selittelemistä, vaikka asian eettinen puoli näyttäytyisikin kokonaisuuden kannalta toisenlaisena.--

Tällä diplomaatilla ei ollut muuta mahdollisuutta palauttaa Suomen kansalaista omaan kotimaahansa. Huomautetiakoon, että kaikki paperit olivat jo kunnossa, venäläinen alioikeus antoi ko. pojalle poistumisluvan maasta, mutta Venäjän turvallisuuspalvelu FSB eväsi tämän luvan.

Toimituksen poiminnat